Glødende engasjement

Inger Grefstad har sett lyset. Energibunten oppdaget at motivasjon er motoren i verdiskapningen. I dag trener hun ledere til å skape verdier og positiv energi på arbeidsplassen.

 

Det å formidle kunnskap interessant og levende har alltid interessert Inger. Det kan skje gjennom stemmebruk, engasjert kroppsspråk eller dyp skriving. Hun har skrevet manus og hatt regi i barne- og voksen-teater. Hun har solgt noveller og sangtekster, og skrevet bidrag til kjente foredragsholdere.

Det var før hun begynte å holde egne foredrag. Gjennom årenes løp det blitt mange forretningsideer og prosjekter med relativ kort levetid. Det var firmær som drev med alt fra aktive motivasjonskurs, malerkurs, ledertrening, konferansier og sang, til å utdanne kreative prosjektledere. Disse årene gav henne mye verdifull erfaring og hun oppdaget en viktig drifkraft, den som styrer deg fra dine ønsker til ditt mål: motivasjonen. - Jeg begynte å tenke helt nytt. Jeg la planer og visualiserte slik at fremtiden skulle se ut som jeg ønsket når jeg kom dit. Det var viktig for meg å få brukt erfaringene mine og potensialet mitt. Ellers ver det liten vits i å ha fått flat nese, og murpuss i håret gang på gang, forteller hun med glimt i øyet.

Inger er en dame som ikke er redd for å ta i et tak når det først trengs. Hun formelig strutter av energi! Hun passer seg vel for å lytte til pessimister som ser begrensinger. Og hun ser også at hun har en utfordring i forhold til å "lade egne batterier" ofte nok. Selv en positiv energibunt som Inger kan bli tappet og må balansere tid og krefter. - Det er vel noe av sukseskriteriet å klare å ta vare på seg selv og sine, sier hun. - Det gjelder i både medgang og motgang. Å kunne stole på magefølelsen sin og ha mot nok til å tørre å satse, selv om man føler at underlaget er litt myret. Man må gi for å få. Og man må sette av den tiden som trengs for å nå sine mål. Si positive setninger til seg selv i tide og utide! Som i barnesangen "Det går bedre og bedre, dag for dag ... " Det er det man virkelig må tro på. Mister man troen på produktet sitt er man over i fallgruvene. Målet hennes er å beholde gløden mens hun gjør noe meningsfylt. Da får hun maksimal utnyttelse av eget potensial. Da er hun motivert.

Intervjuet av Elisabeth Gullner,
Flair Business

foto: Jon Klasbu